maanantai 12. toukokuuta 2014

PLAYA DEL CURA

Meidän lomareissu Gran Canarialla sijoittui Playa del Curan kylään. Kyseinen paikka on pikkuinen kyläpahanen lounaisrannikolla, Puerto Ricon ja Puerto de Moganin välissä. Kylästä ei löytynyt muuta kuin Spar-ruokakauppa ja muutama ravintola, joskaan kyseisissä ravintoloissa ei käyty kertaakaan syömässä. Gran Canarian lounaisrannikkoa kutsutaan aurinkovarmaksi lomakohteeksi, ja sen todella huomasi! Aurinko nimittäin paistoi pilvettömältä taivaalta koko viikon ajan!
HOTELLI-03-SHOTELLI-02-SHOTELLI-01-S
Hotelli, jossa yövyttiin, oli Sunprime Riviera Beach ja oltiin molemmat siihen todella tyytyväisiä! Hotelli sijaitsi aivan rannassa, (ylläoleva kuva on otettu meidän parvekkeelta) ja aaltojen kohina kuului aivan ihanasti sisälle asti. Lisäksi kun haluttiin lähteä mereen uimaan ei tarvinnut pakata rantakassia ja tarpoa toiselta puolelta kaupunkia rannalle, vaan voitiin napata pyyhkeet ja hotellin avain, ja alle minuutissa huoneesta lähdettyä oltiin jo meressä! Hotellin piha-alue, käytävät ja huone olivat todella siistejä ja huone myös hyvällä maulla sisustettu! Harmi etten huomannut ottaa siitä kuvia! Allasalueella oli todella paljon aurinkotuoleja, eikä missään vaiheessa tarvinnut mennä "varaamaan" aurinkotuoleja tai herätä kukonlaulun aikaan vain sen vuoksi, että saisi auringonottopaikan. Tuoleja ja varjoja riitti kaikille halukkaille kellonaikaan katsomatta! Lisäksi meidän hotellilla oli pienehkö kuntosali, joka käytiin yhden kerran testaamassa. Hotelli siis oli monipuolinen, lähes kaikenlaisille reissaajille sopiva kohde!
HOTELLI-05-SHOTELLI-04-S
Myös hotellin henkilökunta oli todella mukavaa ja kielitaitoista ja neuvoi meitä ystävällisesti aina tarvittaessa. Esimerkiksi ekana päivänä meinattiin lähteä kävellen Puerto de Moganiin ja kysyttiin kauanko matka jalkaisin sinne suunnilleen kestää niin receptionin nainen katsoi meitä järkyttyneenä ja sanoi, ettei hän todellakaan suosittele kävelemään Moganiin. Puerto Ricon suuntaan on kuulemma turvallisempaa kävellä. Ekana päivänä suunnattiin siis Puerto Ricoon ja seuraavana päivänä bussilla Moganiin mentäessä huomattiin, että matka oli vuoristoista, tiet kapeita ja autot ajoivat todella lujaa, joten huokaistiin helpotuksesta, ettei lähdetty kävelemään sinne. Tosin Puerto Ricoonkin lähtiessä oltiin hetken aikaa ihan pihalla, kun näytti ettei kylästä vie pois kuin "pikatie". Rantatie Playa del Curassa on tasan rannan mittainen ja oltiin aluksi ihan hämillämme, mistä tarkalleen ottaen pääsemme Puerto Ricon suuntaan. Pieniä kinttupolkuja pitkin sitten kiipesimme kukkulalle, joka erottaa Playa del Curan Amadoresin kylästä ja Amadoresista Puerto Ricoon on leveä, vain kävelijöille tarkoitettu rantatie, jota reissun aikana siis kahteen kertaan käveltiin.
HOTELLI-06-SHOTELLI-07-S
Myös bussia käytettiin aika paljon Gran Canarialla ollessa. Se oli helppo ja edullinen tapa matkustaa ja busseja meni meidän kylästä (ihan hotellin vierestä) 20 min välein molempiin suuntiin! Puerto de Moganiin matkattiin eniten ja sinne bussikyyti maksoi vain vähän päälle euron! Saaren pääkaupungissa, Las Palmasissa, (toisella puolella saarta) käytiin kerran shoppailemassa ja sinne matka maksoi suunnilleen seitsemän euroa. Lisäksi matka oli oivallinen, koska siinä näki hienosti saaren luontoa. Tai siis Sofia näki, sillä mun loistavista unenlahjoista johtuen mä nukuin suurimman osan bussimatkasta.. Onneksi olen Gran Canarialla kerran aiemmin vieraillut, ja silloin nähnyt sekä saaren rehevän, että karunkin puolen, joten en paljosta jäänyt sillä bussimatkalla paitsi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti