lauantai 7. syyskuuta 2013

OMENAKAURAPAISTOS

Tein tässä yksi päivä omenakaurapaistosta. Se on syksyisin mun ehdoton lemppariherkku. Helppo ja maistuva. En olekaan ennen tehnyt tälläisiä ruokaohjepostauksia, mutta ajattelin tämän olevan nyt kivaa vaihtelua.
1

Tarvitset:
suomalaisia omenoita 
kanelia 
margariinia 
sokeria 
kaurahiutaleita 

2 1. Pese omenat. Omenoiden määrä riippuu siitä, kuinka monelle henkilölle jälkiruokaa tehdään. Itse käytin kuutta keskikokoista omenaa ja siitä tuli n. 6 annosta.3 2. Lohko omenat ja laita voideltuun vuokaan.4 3. Ripottele omenoiden päälle kanelia (n. 1½ tl) ja sokeria (oman maun mukaan, itse laitoin n. 3 tl).
8
4. Mittaa 100g margariinia ja sulata se mikrossa. Lisää 3dl kaurahiutaleita ja sekoita.
5 5. Levitä kaura-margariiniseos omenalohkojen päälle.6 6. Paista uunissa keskitasolla 200°C, 20min.7
7. Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti